maandag 14 april 2008

Buitenschrijnwerk

Vandaag hebben we het contract voor de ramen getekend.

We hebben uiteindelijk gekozen voor Reynaers ALU profielen, extra behandeld voor kust gebieden. Door de batibouw actie hebben we kunnen profiteren van super isolerende profielen i.p.v. de "normale" profielen (betere isolatie eigenschappen). Het komt er op neer dat we de Reynaers CS77 profielen geleverd krijgen voor de prijs van Reynaers CS68 profielen.

Bij de keuze van de ramen was er heel wat onduidelijkheid omtrent de nieuwe glasnorm, sommige constructeurs spraken hier zelfs niet over, andere vermeldden dit in hun offerte maar dan enkel als bijkomende informatie, maar echt duidelijk was het niet.

De nieuwe glasnorm (norm wel te verstaan en geen wet), houdt in dat alle ramen die lager dan 90cm van de grond zitten in veiligheidsglas moeten uitgevoerd zijn. Veiligheidglas kan gelaagd of gehard glas zijn. Bij particuliere woningen wordt bijna altijd gelaagd glas gebruikt, dit houdt in dat er tussen 2 glasbladen een folie zit. Door deze folie ontstaan er geen scherven bij een glasbreuk, het glas blijft in de folie kleven (zoals bij een autoruit). Voor meer informatie over de norm kan je hier terecht. Ondanks het een norm is en geen wet hebben we toch op veilig gespeeld en gelaagd glas genomen waar dit nodig was! Zo kunnen we later niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gebeurde ongevallen!

Oorspronkelijk hadden we een goedkopere leverancier gevonden maar na verschillende slechte ervaringen gehoord te hebben zijn we toch niet in zee met hen gegaan, nu blijkt zelfs dat onze huidige offerte zeker niet onder moet doen voor de goedkoopste, integendeel!

Tot de volgende

1 opmerking:

Bart zei

Intussen zou de norm omgezet zijn in een wet ...

groeten,
Bart