maandag 29 september 2008

Sanitair, chappe en dak

Vorige week is de chapper geweest om de hellingschappe aan te brengen, hier hebben we gekozen voor een lichter schuimbeton. Dit heeft als voordeel dat het een stuk minder zwaar is en een klein beetje isoleert. De aannemer is wel wat slordig geweest: er lag nog wat water op het dak en in plaats van alles weg te scheppen heeft hij onze elektriciteitskabels uitgetrokken om het water te laten weglopen. In plaats van alles mooi terug te plaatsen heeft hij er zich vlug van af gemaakt en de kabels maar half terug gestoken. Dus hebben we terug een stukje moeten uitkappen om het te herstellen. Naast dat is het chappen wel goed uitgevoerd!

Het voorbije weekend hebben we ook ,hopelijk, de laatste flexibels gelegd in ons huis, de laatste kabels waren die voor de buitenvoeler, buitensensor, thermostaat en van die andere leuke draadjes die je snel kan vergeten :-)

Ook hebben we de sanitair alpex (20mm) buizen gelegd in de badkamer, garage, keuken en voor buiten.

Vandaag is dan onze dakbedekker langsgeweest om het dampscherm aan te brengen, hij heeft bijna alles kunnen doen, nog enkele kleine stukjes die hij in de loop van de week zal komen branden. Vanaf nu zou ons dak dus waterdicht moeten zijn! Nu moeten we nog beslissen welke isolatie dikte en afwerking we willen. Roofing, Resitrix (=EPDM + bitumen onderlaag) of een volledige EPDM laag.

Sanitair


Hellingschappe


Dak

Geen opmerkingen: