donderdag 4 juni 2009

Vloeren woonruimte + keuken + badkamer

Hallo,

Vandaag zijn ze de keuken en het meubel in de badkamer komen plaatsen. Omdat de vloer er nog niet volledig lag, hadden we die liever wat later geleverd gehad, maar als we de afspraak nog wilden verplaatsen, dan konden ze niet eerder terugkomen dan na het bouwverlof. Aangezien we 1 juli willen verhuizen was dit niet echt een optie :-)

In deze korte tijd konden we geen vloerder meer vinden, en daarom zijn we er dus maar zelf aan begonnen. Een gerectificeerde tegel van 60x60 vloeren is echt geen eenvoudige klus, we hadden dit aan enkele vloerders gevraagd en die zouden onze complete woonruimte in een ongeveer 2 dagen volledig gevloerd hebben... Wij zijn 5 dagen bezig en zijn nog niet over de helft!!! Maarja, als je het nog nooit gedaan hebt en je wilt het goed doen dan kruipt er wat tijd in.
Normaal gezien gingen we gisteren al het stuk die we gevloerd hadden ook voegen, maar omdat we een antraciet voeg willen, en deze blijken nu net de moeilijkste en gevoeligste te zijn om te voegen, hebben we besloten om pas te voegen nadat alles gevloerd is. Gisteren hebben we als test wel het stukje gevoegd op de plaats waar de keuken zal komen te staan.

Voor wie interesse heeft, dit is een link naar onze tegel Inalco Foster Negro Mate als lijm hebben we gekozen voor Flex X78 en als voegsel Flex BS Antraciet eveneens van Ardex

Ondertussen kan je alvast enkele foto's vinden van onze keuken en het badkamermeubel

Afwerking


Vloeren

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zag dat jullie toilet 130 op 80 cm is. jullie hebben toilet en handwasbakje. is dat niet te krap? ons toilet is momenteel 133 op 90 in ruwbouwfase maar ik denk eraan om handwasbakje weg te laten.

Joeri en Vicky zei

Ons toilet is inderdaad behoorlijk krap. We hebben een rechthoekig handwasbakje voorzien in het midden van de muur over de wc, maar vrees dat we 't niet zullen kunnen plaatsen... Ik denk dat ik er met m'n knieƫn zal tegen zitten ;)